Integrisani menadžment sistem (IMS) PDF Štampa El. pošta

INTEGRISANI MENADŽMENT SISTEM (IMS)

 

U skladu sa misijom, vizijom i strategijom razvoja Instituta, uveden je integrisan menadžment sistem koji objedinjuje standarde Sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001, Sistem za zaštitu životne sredine ISO 14001 i Sistem bezbednosti i zdravlja na radu ISO 45001.


Poslovna strategija i vizija Instituta zasnovana je na integrisanom sistemu menadžmenta kvalitetom (IMS) kao moćnog alata za unapređenje poslovanja i uspešnijeg upravljanja procesima.


Politika i ciljevi Instituta su postavljeni tako da podstiču efektivnost i efikasnost sistema, uspešnu realizaciju procesa i usluga i da iniciraju stalno unapređivanje. Preispitivanjem postavljenih ciljeva, korišćenjem dobre poslovne prakse, neprekidnim merenjem učinaka, analizom i poboljšanjem, teži se ka poslovnom napretku i bezbednom poslovanju u svim oblastima rada.


Sertifikacija prema zahtevima standarda SRPS ISO 9001:2015, SRPS ISO 14001:2015 i SRPS ISO 45001:2018 ukazuje ne samo na mogućnost Instituta da svojim klijentima obezbedi najkvalitetniji nivo stručnih usluga koje će zadovoljiti njihove zahteve, potrebe krajnjih korisnika i uslove zakonske regulative, već takođe da efikasnom primenom standarda utiče na povećanje vrednosti usluga koje vršimo.


Sistem je građen na osnovu procesnog modela u skladu sa trenutnim stepenom tehničko-tehnološkog i organizacionog razvoja Instituta i zadovoljava zahteve međunarodnih standarda iz pomenutih oblasti.


Sertifikati se odnose na sledeće oblasti rada, odnosno usluge iz:

  • Bezbednosti i zdravlja na radu,

  • Zaštite od požara,

  • Procene rizika u vanrednim situacijama,

  • Zaštite životne sredine.

 


Setrifikat za SRPS ISO 9001

Setrifikat za SRPS ISO 14001

Setrifikat za SRPS OHSAS 45001Politika Kvaliteta SRPS ISO 9001

Politika Zaštite životne
sredine SRPS ISO 14001

Politika Bezbednosti na radu
i zaštite zdravlja SRPS ISO 45001